Omroep Meijerij plaatste een artikel over mijn werk als vrijwilliger voor Stichting Make a Memory:

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/mooi-dat-je-met-zoiets-kleins-wat-kunt-betekenen-bij-zon-groot-verdriet

 

Enkele foto's van mijn expositie in de Kruisruimte in Eindhoven, 1 en 2 februari 2020

 

Serie: de bejaarde kat

Ragdoll Puk

Onze bejaarde kat

Het afgelopen jaar fotografeerde ik elke dag onze kat en ik zag hem ouder worden.

Houterig bewegen, moeite met traplopen, met opstaan en met lopen. Slecht horen, minder goed ruiken en zien, ‘ongelukjes’ naast de bak, vergeten dat hij 5 minuten geleden gegeten heeft, hard miauwen als hij ons iets duidelijk wil maken en dan niet meer weten waar het over ging. Maar hij blijft lief, aanhankelijk en is altijd blij ons te zien.

 

Serie: Kerst

Kerst

Kerst
‘Sinterklaas wordt uitgediend, dan komen de kerstspullen tot zeker na Driekoningen.’
‘We hebben maar twee koningen, ik zeg altijd dat de andere is plassen.’
‘Pas met kerstnacht mogen de lampjes voor de eerste keer aan, dan is het Kleintje geboren.’
‘Bijna alle kerstballen hebben een eigen verhaal.’
‘We hangen er altijd als eerste de werkjes in die onze kinderen en kleinkinderen geknutseld
hebben.’
‘De drie koningen staan tot het Driekoningen is achter de kerstboom te wachten.’
‘We halen altijd mos voor de kerststal uit het bos en die drogen we dan op de verwarming.’
‘De piek moet tot aan het plafond komen, dan is het pas naar mijn zin.’
‘De kerststal is al minstens 70 jaar oud, niemand anders mag eraan komen.’
‘We hebben wel 5 engelen maar die zijn allemaal te zwaar voor in de nep kerstboom.’
‘Vorig jaar zijn we ons kerstkindje kwijtgeraakt, we hebben alles afgezocht, we denken dat
hij bij het afval terecht is gekomen.’
‘Ik zeg altijd goedemorgen tegen de kerstboom.’ 

 

Uitnodiging socialkl

 

21 FACES OF EINDHOVEN. SHARE THE VIBE, SHOW THE PEOPLE.

Vanaf 26 november 2019 te zien in de tunnel tussen de busterminal en het beursgebouw in Eindhoven. Het resultaat voegt kleur toe, een knipoog en laat een dynamische dwarsdoorsnede van de stad zien. Portretten van 21 uitgesproken Eindhovenaren. 'De dialoog tussen fotograaf en model leverde treffende uitspraken op die door middel van opvallend brutale typografie een extra dimensie geven aan de foto’s. Soms grappig, vaak prikkelend, maar altijd vanuit het hart en daardoor een pakkende vertaling van Eindhovens credo ‘share the vibe’. Een samenwerking met 16 andere fotografen.  

Tunnel

 poster CKE
 

Save the date 

 

Jeannine loopt naar top Mont Ventoux voor stichting Make a memory

Ik ben sinds 2017 fotograaf voor Stichting Make a Memory. “Een prachtige stichting om als vrijwilliger voor te mogen werken.” Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies.

SPONSORGELD OPHALEN
“In september 2019 ga ik met een groep mensen, die de stichting ook een heel warm hart toedragen, de sportieve uitdaging aan om naar de top van de Mont Ventoux (1912 meter) te lopen. Om dit mogelijk te maken, zamel ik als deelnemer minimaal duizend euro sponsorgeld in. Dat geld wordt voor honderd procent aan het primaire werk van Stichting Make a Memory besteed. De reis- en verblijfkosten betaal ik zelf.”

SPONSOR JE MIJ? ELK BEDRAG IS WELKOM
Je begrijpt het al, ik hoop dat je een donatie wil doen. Dat zou geweldig zijn! OVERMAKEN naar NL95 RABO 0152 1543 88 t.n.v. Stichting make a memory, onder vermelding van: Deelnemer Jeannine van den Boer

Voor meer informatie over het werk van Stichting Make a Memory zie: www.makeamemory.nl

Mont Ventoux

 

Kerst

In december 2018 heb ik "Kerst" gefotografeerd. Ik was van harte welkom bij de broers en zussen van de familie van de Ven. December 2019 heb ik de serie afgerond. De serie is in februari 2020 te zien tijdens mijn expositie.

Binnen het kerstfeest staat de kerstboom vooral symbool voor Het Licht: een versierde en verlichte boom draagt bij aan het feestgevoel rondom de geboorte van Jezus Christus. Een directe verbeelding van het kerstverhaal vormt de kerststal. De kerststal is vooral in katholieke gezinnen rond Kerstmis in huis te vinden is, vaak onder de kerstboom. Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus. 

 

Expositie in de Kruisruimte september 2018

Nu eens geen wonderfilter

Van de 10 selfies die we maken, komen er maar een paar door de keuring. En die is dan ook nog eens genomen in de meest voordelige hoek én opgeleukt met één of meerdere flatterende filters. De mijne ook hoor! Soms herken ik op profielfoto’s amper de persoon om wie het gaat.

Ik ben me gaan afvragen hoe mijn gezicht eruit ziet als ik geen invloed heb op mijn gezichtsuitdrukking. Dat is tijdens het eten van iets zuurs, een citroen dus. Niet alleen mijn mond, maar mijn hele gezicht trekt dan samen.

Waarom trek je een raar gezicht als je iets zuurs eet?

Je aangezichtszenuw wordt gebruikt om smaak van je tong over te brengen naar de hersenen. Maar tegelijkertijd stuurt deze zenuw een aantal spieren in je gezicht aan. Het gevolg is dat als je iets heel zuurs eet, de zenuw heel veel informatie te verwerken krijgt en als bijwerking de spieren rond je mond aanspant.

Nadat ik een workshop portretfotografie had gevolgd in de Teekenkamer in Amsterdam en inspiratie had opgedaan bij de geschilderde zelfportretten van Rembrandt in het Rijksmuseum, ben ik verder gaan kijken naar schilderkunst uit de 17de eeuw. Op schilderijen uit die eeuw zijn vaak stillevens te zien met vruchten, met name citroenen. Citroenen staan symbool voor zure liefde en voor valse vriendschap tussen vrouwen. 

Het licht dat Rembrandt gebruikte in zijn schilderijen en de citroenen als symbool voor vriendschap tussen vrouwen, vond ik bruikbare aanknopingspunten voor mijn portretserie.

De fotosessies zelf waren allesbehalve zuur!

expo1

 Expo Jeannine sept. 2018

 

Save the date

Samen met 6 fotografen exposeer ik op 22 en 23 september 2018 in De Kruisruimte in Einhoven.

Uitnodiging Contrast expo v1 

April 2018 Expositie Vincentius Schijndel

Vicentius is een belangrijke vereniging in de gemeenschap die op verschillende manieren bijdraagt aan de samenleving. 13 april was de officiële opening van het nieuwe pand voor voedselhulp, zaterdag 14 april was er een open dag. Ter gelegenheid hiervan heb ik in de maanden ervoor, samen met 3 anderen, foto’s gemaakt en een expositie ingericht.

https://www.bd.nl/schijndel/vincentius-in-schijndel-vraagt-met-foto-s-aandacht-voor-arme-kinderen-elk-kind-moet-kansen-krijgen~ab60c469/

Vincentius 

 

Februari 2018 'Mooi op de foto': portretfoto’s in zorgcentrum Vitalis Wilgenhof in samenwerking met CKE Eindhoven

Veel aandacht, veel mooie verhalen. Een prachtig moment: als het fotomodel de foto op de display ziet. Dan komt er een glimlach. Dan kan iedereen zien dat het echt lukt: mooi op de foto staan. Meneer en mevrouw Van Gennip zijn model, ik ben hun fotograaf. Een warm portret van twee mensen die intens van elkaar houden. ‘Het moet een feestelijk portret worden’ zei mevrouw van Gennip. Oorbellen, kraagje, kapsel: alles moet kloppen. Dat heeft ze van haar moeder geleerd. Die zei: ‘je moet je elke dag kleden alsof je naar de koningin gaat’.  In mei ga ik foto's van hen maken in het park waar 59 jaar geleden hun trouwfoto's zijn gemaakt.

P2230512  P2230516   1

 

Januari 2018

Voor het boek van Romy van Beek fotografeerde ik de cover en de achterpagina.

Schermafbeelding 2018 04 30 om 22.12.29

 

Expositie:' Eindhoven moves us.' Tunnel busstation Eindhoven Centraal Station. Te zien vanaf 25 oktober 2017

Eindhoven Moves us

 

1e prijs fotowedstrijd Koninklijke Wandel Bond Nederland categorie Evenementen augustus 2017 

DSC 8503

 

Reportage 'Bucketlist van mijn moeder.' Magazine MediReva juni 2017

IMG 8074

IMG 8075

IMG 8077

IMG 8076

 

1e prijs Rode Kruis Bloesemtocht fotowedstrijd mei 2017

Bloesemtocht 2017

 

Expositie Strijp-S Eindhoven september 2015

In september heb ik samen met de leden van fotogroep "Contrast" geexposeerd in de Trudowinkel in Eindhoven op StrijpS.

Expo StrijpS

 

 

  

Januari 2017 What's for dinner?

Je ziet het drama van een uit de hand gelopen huwelijksdiner, de gasten zijn overhaast vertrokken, de dieren wachten hun kans af. What’s for dinner?

Dankzij de medewerking van diverse mensen waaronder artdirector Bert Timmermans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Marieke v.d. Heuvel, productie, is het een het een tafereel geworden om te ontdekken. Veel details, verhalend en stylish. De foto’s zijn in kleine oplage te koop. Formaat, uitvoering en prijs in overleg.

 Whats for dinner

Whats for dinner

 Expositie British museum Londen mei 2014  

Drone vision: High Perspective Portraits at the Tate Modern

TateModernSummer

 

Goldsmyths University Londen 

Zomer 2013 heb ik aan Goldsmiths University of London een opleiding Urban Photography gevolgd. Het programma werd ontwikkeld in samenwerking met Urban Encounters Tate Britain, het Centrum voor Stadsgeschiedenis en Onderzoek (CUCR), Photofusion en de Internationale Vereniging van Visual Stedenbouwkundigen (iAVU). Mijn portfolio hoorde bij "the best portfolios of photographic work by conference participants"Via deze link zie je de foto's en tekst van mijn presentatie: 

https://m.flickr.com/#/photos/raieducation/14088630724/

 

British museum Londen mei 2014 

Drone vision: High Perspective Portraits at the Tate Modern

Mijn eindpresentatie in Londen ging over Street Photography. Ik vind het leuk om seriematig te werken. Voor mij betekent dit dat ik gedurende een langere periode met een bepaald thema (of onderwerp) bezig wil zijn. Hierboven zie je een klein deel van de in totaal 108 foto's die ik gebruikt heb voor het project 'Tate Modern Summer 2013'. Mei 2014 was mijn werk te zien in het British museum in Londen.
 
'Tate Modern Winter 2013' is klaar! Er zijn verrassend veel details te zien in de 108 foto's die ik heb gebruikt.
Eind mei 2014 heb ik 'Drone Vision' gepresenteerd op het 'Anthropology and Photography congres' in het British museum in Londen en was de rest van mijn werk uit deze serie ook te zien.

 

Expositie Galerie Poor and Literate Berlijn 2 mei tot 14 juni 2015

Mei 2015 was de vernissage van mijn fotoexpositie in galerie Poor and Literate, Prenzlauer area, Kopenhager strasse in Berlijn. Naast een (kleine) galerie is Poor and Literate een bibliotheek en bar.