September 2021

Voor de promotie van Back to Black single by Mieks, en voor de socialmediacampagne, fotografeerde ik deze geweldige zangeres.

album back-to-black-single

mieks

Werk aan de muur heeft mijn serie uitgekozen en gepromoot op hun social media.

Zie ook de andere prints uit mijn collecte bij Werk aan de muur

Overig werk TE KOOP

Werk aan de muur

Workshopworkshop

Op naar de top van de Mont Ventoux! #Goeddoelgoedgevoel

17 september 2021 ga ik voor de tweede keer naar Frankrijk om naar de top van de Mont Ventoux te lopen voor stichting Make a Memory. Wil je me sponsoren? Heel graag.

Ik heb minimaal 1.000 euro nodig om deel te kunnen nemen. (De reis- en verblijfkosten betaal ik zelf) Ik kan je een Tikkie sturen of je kunt het overmaken naar: 

NL 95 RABO 0152 1543 88
t.n.v. Stichting Make a Memory. Graag onder vermelding van mijn naam. DANKJEWEL! 

Jeannine

COVID 19 serie

De fotoserie is gebaseerd op hoe het coronavirus er onder een microscoop uitziet met daaraan toegevoegd kwetsbaar en stay home. Het virus maakt ons allen heel erg kwetsbaar. Stay home betekende dat ik op zoek ben gegaan naar wat ik in onze tuin vond tijdens de piek van het virus in Brabant in 2020. 

Covid

 

Omroep Meijerij plaatste een artikel over mijn werk als vrijwilliger voor Stichting Make a Memory:

1

Redactie  

SCHIJNDEL – “Voordat ik naar huis rijd ga ik vaak een tijdje in mijn auto zitten om alle indrukken van me af te laten glijden. Daarna kan...

LEES VERDER

Enkele foto's van mijn expositie in de Kruisruimte in Eindhoven, 1 en 2 februari 2020

Serie: de bejaarde kat

Ragdoll Puk

Onze bejaarde kat

Het afgelopen jaar fotografeerde ik elke dag onze kat en ik zag hem ouder worden.

Houterig bewegen, moeite met traplopen, met opstaan en met lopen. Slecht horen, minder goed ruiken en zien, ‘ongelukjes’ naast de bak, vergeten dat hij 5 minuten geleden gegeten heeft, hard miauwen als hij ons iets duidelijk wil maken en dan niet meer weten waar het over ging. Maar hij blijft lief, aanhankelijk en is altijd blij ons te zien.

Serie: Kerst

In december 2018 heb ik "Kerst" gefotografeerd. Ik was van harte welkom bij de broers en zussen van de familie van de Ven. December 2019 heb ik de serie afgerond. De serie is in februari 2020 te zien tijdens mijn expositie.

Binnen het kerstfeest staat de kerstboom vooral symbool voor Het Licht: een versierde en verlichte boom draagt bij aan het feestgevoel rondom de geboorte van Jezus Christus. Een directe verbeelding van het kerstverhaal vormt de kerststal. De kerststal is vooral in katholieke gezinnen rond Kerstmis in huis te vinden is, vaak onder de kerstboom. Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus.  

 Kerst

21 FACES OF EINDHOVEN. SHARE THE VIBE, SHOW THE PEOPLE.

Vanaf 26 november 2019 te zien in de tunnel tussen de busterminal en het beursgebouw in Eindhoven. Het resultaat voegt kleur toe, een knipoog en laat een dynamische dwarsdoorsnede van de stad zien. Portretten van 21 uitgesproken Eindhovenaren. 'De dialoog tussen fotograaf en model leverde treffende uitspraken op die door middel van opvallend brutale typografie een extra dimensie geven aan de foto’s. Soms grappig, vaak prikkelend, maar altijd vanuit het hart en daardoor een pakkende vertaling van Eindhovens credo ‘share the vibe’. Een samenwerking met 16 andere fotografen.  

Tunnel

 poster CKE

Jeannine loopt naar top Mont Ventoux voor stichting Make a memory

Ik ben sinds 2017 fotograaf voor Stichting Make a Memory. “Een prachtige stichting om als vrijwilliger voor te mogen werken.” Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies.

SPONSORGELD OPHALEN
“In september 2019 ga ik met een groep mensen, die de stichting ook een heel warm hart toedragen, de sportieve uitdaging aan om naar de top van de Mont Ventoux (1912 meter) te lopen. Om dit mogelijk te maken, zamel ik als deelnemer minimaal duizend euro sponsorgeld in. Dat geld wordt voor honderd procent aan het primaire werk van Stichting Make a Memory besteed. De reis- en verblijfkosten betaal ik zelf.”

SPONSOR JE MIJ? ELK BEDRAG IS WELKOM
Je begrijpt het al, ik hoop dat je een donatie wil doen. Dat zou geweldig zijn! OVERMAKEN naar NL95 RABO 0152 1543 88 t.n.v. Stichting make a memory, onder vermelding van: Deelnemer Jeannine van den Boer

Voor meer informatie over het werk van Stichting Make a Memory zie: www.makeamemory.nl

Mont Ventoux

Expositie in de Kruisruimte september 2018

Nu eens geen wonderfilter

Van de 10 selfies die we maken, komen er maar een paar door de keuring. En die is dan ook nog eens genomen in de meest voordelige hoek én opgeleukt met één of meerdere flatterende filters. De mijne ook hoor! Soms herken ik op profielfoto’s amper de persoon om wie het gaat.

Ik ben me gaan afvragen hoe mijn gezicht eruit ziet als ik geen invloed heb op mijn gezichtsuitdrukking. Dat is tijdens het eten van iets zuurs, een citroen dus. Niet alleen mijn mond, maar mijn hele gezicht trekt dan samen.

Waarom trek je een raar gezicht als je iets zuurs eet?

Je aangezichtszenuw wordt gebruikt om smaak van je tong over te brengen naar de hersenen. Maar tegelijkertijd stuurt deze zenuw een aantal spieren in je gezicht aan. Het gevolg is dat als je iets heel zuurs eet, de zenuw heel veel informatie te verwerken krijgt en als bijwerking de spieren rond je mond aanspant.

expo1

 Expo Jeannine sept. 2018  

Save the date

Samen met 6 fotografen exposeer ik op 22 en 23 september 2018 in De Kruisruimte in Einhoven.

Uitnodiging Contrast expo v1 

April 2018 Expositie Vincentius Schijndel

Vicentius is een belangrijke vereniging in de gemeenschap die op verschillende manieren bijdraagt aan de samenleving. 13 april was de officiële opening van het nieuwe pand voor voedselhulp, zaterdag 14 april was er een open dag. Ter gelegenheid hiervan heb ik in de maanden ervoor, samen met 3 anderen, foto’s gemaakt en een expositie ingericht.

https://www.bd.nl/schijndel/vincentius-in-schijndel-vraagt-met-foto-s-aandacht-voor-arme-kinderen-elk-kind-moet-kansen-krijgen~ab60c469/

Vincentius   

Februari 2018 'Mooi op de foto': portretfoto’s in zorgcentrum Vitalis Wilgenhof in samenwerking met CKE Eindhoven

Veel aandacht, veel mooie verhalen. Een prachtig moment: als het fotomodel de foto op de display ziet. Dan komt er een glimlach. Dan kan iedereen zien dat het echt lukt: mooi op de foto staan. Meneer en mevrouw Van Gennip zijn model, ik ben hun fotograaf. Een warm portret van twee mensen die intens van elkaar houden. ‘Het moet een feestelijk portret worden’ zei mevrouw van Gennip. Oorbellen, kraagje, kapsel: alles moet kloppen. Dat heeft ze van haar moeder geleerd. Die zei: ‘je moet je elke dag kleden alsof je naar de koningin gaat’.  In mei ga ik foto's van hen maken in het park waar 59 jaar geleden hun trouwfoto's zijn gemaakt.

P2230512  P2230516   1  

Januari 2018

Voor het boek van Romy van Beek fotografeerde ik de cover en de achterpagina.

Schermafbeelding 2018 04 30 om 22.12.29 

  

Expositie:' Eindhoven moves us.' Tunnel busstation Eindhoven Centraal Station. Te zien vanaf 25 oktober 2017

Eindhoven Moves us

1e prijs fotowedstrijd Koninklijke Wandel Bond Nederland categorie Evenementen augustus 2017 

DSC 8503 

  

Reportage 'Bucketlist van mijn moeder.' Magazine MediReva juni 2017

IMG 8074

IMG 8075

IMG 8077

IMG 8076